Eindelijk groen licht: Alem krijgt er 40 woningen bij

Het geduld van de inwoners van Alem is volgens wethouder Peter de Vries behoorlijk op de proef gesteld, maar het dorp krijgt er nu toch echt nieuwe woningen bij. De gemeente Maasdriel gaat daarvoor in zee met projectontwikkelaar Van Wanrooij, die op een stuk grond aan de Meerenstraat 40 woningen gaat bouwen. Een smeekbede van de dorpsraad is daarmee verhoord.

Van Wanrooij heeft de grond in eigendom en volgens de gemeente is het nu tijd om een stedenbouwkundig plan te gaan uitwerken. 

De laatste nieuwe woningen die Alem zijn gebouwd zijn huizen die in 2015 zijn gerealiseerd in bouwplan Boerenerf, op de hoek van de Meerenstraat en de Weikesstraat. Ook op die woningen heeft Alem heel lang moeten wachten. 

Maasdriel streeft ernaar de komende vijf jaar 140 woningen per jaar te bouwen. Daar moeten bouwlocaties als in Alem aan bijdragen. De behoefte aan goedkope huurwoningen in Alem is niet groot. Volgens de woonvisie die de twee gemeenten voor de Bommelerwaard hebben opgesteld, zitten mensen die in Alem willen wonen vooral te wachten op koopwoningen vanaf 250.000 euro, al heeft het college beloofd dat elk woningbouwplan tenminste 30 procent betaalbare woningen zal bevatten.

Het woningaanbod in Alem is momenteel zeer schaars. Er staan welgeteld twee huizen op Funda: een woning aan de Weikesstraat voor 285.000 euro en herberg Het Hart van Alem voor 1,2 miljoen. 

Funest voor leefbaarheid

De dorpsraad van Alem dringt er al lang bij de gemeente op aan om in Alem te bouwen. ‘Ondanks beloften die de gemeente in het verleden heeft gedaan, zien we nog steeds geen concreet plan voor woningbouw in ons dorp. Na de realisatie van 17 koop- en sociale huurwoningen aan het Boerenerf lijkt er weer een lange periode van bouwstop’, schreef de dorpsraad in het dorpsplan van 2018. Het uitblijven van woningbouw is in de ogen van de dorpsraad ‘funest voor de leefbaarheid’ omdat jonge mensen bij gebrek aan woonruimte het dorp verlaten. 

Bron: Brabants Dagblad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.