Veilig verkeer Alem

Dorpsraad Alem is blij met de getroffen verkeersmaatregelen in het dorp. Ze maken Alem netter en veiliger.

En er is meer goed nieuws. Het ‘centrum’ van Alem (binnen de bebouwde kom) wordt een 30-km zone. De plannen voor uitvoer hiervan zijn in de maak en naar verwachting gaat dat project volgend jaar van start.

5 reacties

Naar het reactie formulier

  • Leon Galiart op 21 oktober 2020 om 13:15
  • Reageer

  Hallo Margriet en overige leden van de dorpsraad Alem. Ik wil bij deze even reageren op de 30 km zone en de drempels die mogelijk aangelegd gaan worden in Alem. Ten eerste ondersteun ik de maatregelen en ik kan zeggen dat ik er blij mee ben. Ik wil echter reageren over de maatregelen in de Steeg en dan komende vanuit de richting weilanden. Vanuit deze richting rijd je Alem binnen en juiste ter hoogte van ‘de berg’ wordt een drempel aangelegd. Ik zou graag willen adviseren deze drempel hoog genoeg te maken of een korte drempel welke ook goed op hoogte is en waardoor men verplicht wordt de snelheid te minderen. Ik zie namelijk dat hier met vrij hoge snelheid wordt gereden in de richting van de ingang van de school. Zowel auto’s als tractoren almede motoren rijden hier met vrij hoge snelheid. Het is niet alleen voor ons prettig dat er een goede drempel komt maar ook voor de schoolgaande kinderen. Ik weet dat men dan de bebouwde kom inrijdt en dat het dan een 30 km zone wordt maar helaas houden zich daar sommige personen niet aan. Ik hoop dat e.e.a. snel gerealiseerd gaat worden.

  m.vr.gr.

  Leon Galiart

  • Henk v Sonsbeek op 20 december 2020 om 14:16
  • Reageer

  Ik zou bij iedereen die van drempels houd er een voor de deur leggen heerlijk om over te rijden net als op de veerweg een achteruitgang van 100 procent 7 op amper 2 km kan het nog meer goed voor de wandelaars die in het donker lopen zonder dat ze gezien maar niet om te rijden

  Groet henk v Sonsbeek

  • Henk van sonsbeek op 18 april 2021 om 17:06
  • Reageer

  Eindelijk na lang aandringen op initiatief van de dorpsraad wordt Alem een wandelpromenade overal een drempel .
  Ik hoop wel dat ze bij fanatieke voorstanders hiervan een hoge voor het huis leggen lekker trillen en bonken maar dat zal wel niet daar zullen ze wel voor zorgen
  Er is nog nooit een ongeval gebeurt maar toch fijn dat je we dorpsraad hebben die hierop doorgedramd heeft.
  Ik ben heel blij met die rotdingen op de veerweg.
  Als ze dan ook eens kijken naar mensen die in de herfst en winter over de dijk lopen in het donker zonder reflecterende kleding en het tweezijdig parkeren bij het voetbalveld maar dat gebeurt niet .

  Groet Henk v Sonsbeek l

   • Dorpsraad Alem op 11 mei 2021 om 15:49
   • Reageer

   Hallo Henk,

   Op de 1e plaats hartelijk dank voor je reactie op onze website. Wij respecteren een ieders mening! Wij als dorpsraad Alem willen graag reageren op jouw visie.

   De dorpsraad is geen initiator van het terugbrengen van de snelheid op de Veerweg naar 60 km en naar het wijzigen van de bebouwde kom naar 30 km.
   Dat is de gemeente Maasdriel en dat ligt al vast in het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP) vanaf minimaal 2014.
   Bij heel veel Alemers was al jaren de wens aanwezig om de snelheid op de Veerweg te verlagen en dat gegeven is voor de dorpsraad van belang. Vandaar dat wij druk hebben gezet op de gemeente om die snelheid te verlagen. Wij zijn over het algemeen zeer tevreden met de nieuwe Veerweg. Uiteraard hou je wegmisbruikers en snelheidsmonsters.

   Momenteel wordt de 30 km zone aangepakt in de bebouwde kom. Ook dat is een plan van de gemeente Maasdriel en dit is of wordt in alle gemeentelijke kernen uitgevoerd.
   Dus opnieuw geen initiatief van de dorpsraad. De gemeente Maasdriel heeft minimaal 2 voorlichtingsavonden georganiseerd in het dorpshuis waarbij alle Alemse inwoners uitgenodigd waren. Wij nemen aan dat jij hier ook gebruik van hebt gemaakt en dat je op die manier tijdig je bezwaren hebt ingediend.

   M.b.t. het wandelen in het donker zonder reflecterende kleding merken wij op dat dit ook is ingebracht tijdens onze laatste digitale algemene dorpsvergadering op 21 april 2021.
   Wij onderschrijven deze opmerking en zullen hier op onze facebookpagina aandacht aan schenken.

   Dorpsraad Alem

  • Henk v Sonsbeek op 15 mei 2021 om 13:42
  • Reageer

  Hallo Hans

  Bedankt voor je reactie maar je trekt een kromme conclusie,
  Je zegt de meeste vinden het een vooruitgang
  Alleen de meeste draaien eerder af het dorp
  In of uit
  De vervelenste drempel is nummer 4 en verder op ,
  ze hebben daar ook geen last van en degene die er wel over moeten zijn er maar een paar dus de minderheid ,
  die hebben pech gehad .
  En bezwaar bij de gemeente had ik ingediend voor dat ze aangelegd waren

  Dit is mijn laatste opmerking over deze drempels

  Groet Henk v Sonsbeek

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.