Veilig verkeer Alem

Dorpsraad Alem is blij met de getroffen verkeersmaatregelen in het dorp. Ze maken Alem netter en veiliger.

En er is meer goed nieuws. Het ‘centrum’ van Alem (binnen de bebouwde kom) wordt een 30-km zone. De plannen voor uitvoer hiervan zijn in de maak en naar verwachting gaat dat project volgend jaar van start.

3 reacties

  • Leon Galiart op 21 oktober 2020 om 13:15
  • Reageer

  Hallo Margriet en overige leden van de dorpsraad Alem. Ik wil bij deze even reageren op de 30 km zone en de drempels die mogelijk aangelegd gaan worden in Alem. Ten eerste ondersteun ik de maatregelen en ik kan zeggen dat ik er blij mee ben. Ik wil echter reageren over de maatregelen in de Steeg en dan komende vanuit de richting weilanden. Vanuit deze richting rijd je Alem binnen en juiste ter hoogte van ‘de berg’ wordt een drempel aangelegd. Ik zou graag willen adviseren deze drempel hoog genoeg te maken of een korte drempel welke ook goed op hoogte is en waardoor men verplicht wordt de snelheid te minderen. Ik zie namelijk dat hier met vrij hoge snelheid wordt gereden in de richting van de ingang van de school. Zowel auto’s als tractoren almede motoren rijden hier met vrij hoge snelheid. Het is niet alleen voor ons prettig dat er een goede drempel komt maar ook voor de schoolgaande kinderen. Ik weet dat men dan de bebouwde kom inrijdt en dat het dan een 30 km zone wordt maar helaas houden zich daar sommige personen niet aan. Ik hoop dat e.e.a. snel gerealiseerd gaat worden.

  m.vr.gr.

  Leon Galiart

  • Henk v Sonsbeek op 20 december 2020 om 14:16
  • Reageer

  Ik zou bij iedereen die van drempels houd er een voor de deur leggen heerlijk om over te rijden net als op de veerweg een achteruitgang van 100 procent 7 op amper 2 km kan het nog meer goed voor de wandelaars die in het donker lopen zonder dat ze gezien maar niet om te rijden

  Groet henk v Sonsbeek

  • Henk van sonsbeek op 18 april 2021 om 17:06
  • Reageer

  Eindelijk na lang aandringen op initiatief van de dorpsraad wordt Alem een wandelpromenade overal een drempel .
  Ik hoop wel dat ze bij fanatieke voorstanders hiervan een hoge voor het huis leggen lekker trillen en bonken maar dat zal wel niet daar zullen ze wel voor zorgen
  Er is nog nooit een ongeval gebeurt maar toch fijn dat je we dorpsraad hebben die hierop doorgedramd heeft.
  Ik ben heel blij met die rotdingen op de veerweg.
  Als ze dan ook eens kijken naar mensen die in de herfst en winter over de dijk lopen in het donker zonder reflecterende kleding en het tweezijdig parkeren bij het voetbalveld maar dat gebeurt niet .

  Groet Henk v Sonsbeek l

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.