Historische natuurwandeling van Erfgoedvereniging Alem

Datum: zondag 17 november 2019.
Aanvang : 10.30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Heggeldijk in Heerewaarden (1e weg rechts na de sluis. In de bocht bij het hek. Tegenover Jachtenberg Plastics).
Duur: ongeveer 2 uur.
Deelname kosten: voor leden van de erfgoedvereniging is het gratis. Aan de niet leden vragen wij een bijdrage van € 5,00.

Deze tocht is onder leiding van Henrie van der Kaaij en Harry Brekelmans.

Het is aan te bevelen om een verrekijker mee te nemen en laarzen of stevige schoenen aan te doen.

We wandelen langs de buitenpolder naar achter in het gebied, tot aan het sluiskanaal. Daarna vervolgen we de route langs het oude sluiskanaal en langs de grote waterplas weer richting de startplaats. In dit gebied komen veelvuldig bevers voor die duidelijk sporen van hun werk achterlaten. Henrie weet veel over bevers en ook waar hun sporen te vinden zijn, over het ontstaan van het huidige gebied en diverse natuurwetenswaardigheden.

Harry is bekend met de geschiedenis van dit gebied. Onderweg vertelt hij over wat zich hier allemaal heeft afgespeeld in het verleden.

Na afloop van de tocht is er koffie en wat lekkers op een nog nader te bepalen locatie. (Dit hangt af van het aantal deelnemers.)

Het gebied waar gewandeld wordt is bijna altijd toegankelijk, maar mocht de wandeling door te hoog water toch niet door kunnen gaan, dan geven we dat telefonisch aan je door.

W il je mee, geef je dan voor 15 november op onder vermelding van je telefoonnummer en het aantal deelnemers.

Aanmelden bij: h.brekelmans@ziggo.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.