Gerard van Mook

Gerard van Mook
voorzitter
januari 2011

Ik ben geboren in Alem, in het laatste jaar dat Alem nog bij Brabant hoorde en kan me dus met recht Brabander noemen. Ik woon mijn hele leven al met veel plezier in dit mooie en gemoedelijke dorp, waar de Brabantse sfeer nog steeds overheerst. De inwoners van Alem zijn initiatiefrijk en daarom gebeurt er op sociaal gebied nog steeds van alles in Alem. Ondanks het feit dat we als dorpsraad de laatste jaren al veel bereikt hebben zijn er nog veel uitdagingen. Eén daarvan is gefaseerde woningbouw in ons dorp. Dit is in mijn ogen cruciaal om de leefbaarheid in stand te houden. Te weinig, of te laat bouwen, is op den duur funest voor de school en voor het verenigingsleven. Mijn streven is dan ook om, ondanks de problemen waarvoor Alem zich gesteld ziet, alle kansen te benutten om de leefbaarheid te bevorderen. Gelukkig hoeft de Dorpsraad dat niet alleen te doen en hebben we een actieve bevolking, die achter ons staat en bereid is om de handen uit de mouwen te steken.

In mijn vrije tijd ben ik, naast mijn activiteiten voor de Dorpsraad, nog actief als secretaris  bij de VV Alem, lid van de biljartclub ABC en seniorenvereniging ‘t Verzetje. Ik probeer me fit te houden door veel te hardlopen en te wandelen.